Fiske

Fisketur

Elva karasjohka ligger i en eksotisk elvedal mellom Karasjok og Kautokeino i Finnmark.

Elva Karasjohka renner ut i den mektige Tanaelva som har over tusen kilometer med lakseførende elver. Karasjohka har over åtte mil med lakseførende vassdrag. Elva byr på mer enn laks. Her finnes mange andre arter slik som harr, ørret, gjedde og abbor.
Fisket i elva Karasjoka er unikt, man forflytter seg med den tradisjonelle elvebåten som brukes i vassdraget.

Guiden som er med på turene har meget god kunnskap når det gjelder elvas fiskeplasser og fluefiske.


Om du ikke har fisket med fluestang før, eller vil lære mer om denne lidenskapen så har vi god kunnskap om fluefiskekasting som overhodekast eller speycasting. Vi lærer deg gjerne dette, og du vil få detaljert informasjon om vassdraget og fiskeplassene når vi er på tur sammen.


Overnatting

Hytta vi har i Karasjohka ligger 50 km fra Karasjok sentrum. Det er ingen vei til hytta, så transport skjer med elvebåt. Hytta har 6 sengeplasser. Hytta brukes som base. Og da tar man dagstur overfor fossen, og så videre oppover elva med elvbåt som vi også har på oversiden av Karasjohka fossen. Fossen ligger 1 km på oversiden av hytta vi bruker som base. 

 

1/12

Jan Helmer Olsen
Ávjovárgeaidnu 636
9730 Karasjok

Tlf +4795104974
e.post: golleaja@gmail.com

All photos and videos are copyright by Jan Helmer Olsen. If interested in any of the pictures or my movies, contact me by email golleaja@gmail.com
© 2021 Jan Helmer Olsen