Karasjok and Finnmark in my heart.

Northern Norway. Reindeer, Northern Lights, Dog sledding and an incredible nature. This is the place I enjoy.

Moving with the reindeer in the winter

Litt av et syn å se reinflokken på tur til reingjerde.

Vært med Johan Anders Bær og filmet reinflokken til Magerøya, Stiikonjárga og Ravdol. Litt av et syn å se reinflokken på tur til reingjerde.
 

 

Engolm Husky " a different place "

Engholm Husky is a different place, there is no doubt about it. And this is probably the nicest place in the whole of Norway anyone can stay at. And one more thing. This is my neighbor. So if you want to experience something a little different then this is the place.

Dronefilming rundt om i Norge

Jan Helmer Olsen

Her ser man litt av hva Jan Helmer Olsen fra Karasjok holder på med innen filming fra luften og bakken. 

Molleš Piera A dream that’s being created

Årets vakreste eventyr med Per Edvard Johnsen

Årets vakreste eventyr med Per Edvard Johnsen "Molleš Piera" er over, vårflyttingen. Jeg håper det blir flere slike turer på meg. For dette var en fantastisk opplevelse. Det å kunne se våren komme så fort er en fantastisk opplevelse som man må oppleve på nært hold. Det å se snøen i fjellsiden løsne og en ny elv bare plutselig dukker opp,blir til er en opplevelse i seg selv. For en herlig tur vi hadde. Her litt av det jeg så gjennom mine fotolinser.  
Takk til Per Edvard JohnsenJohn Samuel UtsiVeijo Paltto og alle de andre som var med på denne flotte opplevelsen.
Musikken er det Johan Andres Bær som står for i denne filmen.

Reinflytting

Reinflytting over elven Karasjohka 2018

Northern Lights and reindeer in Arctic Norway Calbmeravkaleames

Musikk Calbmeravkaleames av Johan Anders Bær

Reingjede i Kautokeino

Jeg og Roald Solbakken var på en dagstur i Kautokeino for å fotografer litt for ovttas. Jeg har lenge hatt et ønsket å få et luftfoto når de driver med reinskilling. Reinflokken som er på bildet tilhører reinbeitedistrikt 35 Fávrrosorda. Bildet og filmen er tatt ved reingjerdet ca 2 mil sør for Kautokeino.

Northern Lights in Karasjok

Nordlyset over Karasjok i begynnelsen av november

Nordlyset over Karasjok i begynnelsen av november. Meget fascinerende det lyset på himmelen.
Musikken er fra Aja, Kai Somby og godeste Harald Devold.

Northern Lights in Karasjok early in November month. Very fascinating that light in the sky.

Sunset filmed and photographed by Jan Helmer Olsen

Sunset in Karasjok.

Some of what I have filmed and photographed in Karasjok these days. Sunset in Karasjok.

Isgang på elva i Karasjok

 

Finnmarksløpet 2016 Vinterens vakreste eventyr

Finnmarksløpet 2016 Vinterens vakreste eventyr

Engholm's Husky design Lodge

A "DIFFERENT PLACE

Engholm's Husky design Lodge is situated next to Karasjohka river, 6 km outside of Karasjok. The designed log houses here at the lodge were built by Sven himself and has a special charm. Sven has made all the interior furnishing and decoration in order to create a unique and personal atmosphere in each house.

Dog sledding and aurora- Northern Lights on the Finnmark plateau

Hundekjøring og nordlys på Finnmarksvidda  

Hundekjøring og nordlys på Finnmarksvidda  

 

Hundekjøring på Ravnastua og i Asebakte. Luftfoto av hundespannet er gjort når Sven Egholm og temaet hanses kjører ut fra Ravnastua. Filmingen fra hundekjøringen er når Børge Johansen har Oskar sine gjester på tur i Asebakte. Dog sledding and auroral - Northern Lights on the Finnmark plateau

Aerial Photo of the dog team is made when Sven Engholm and His theme driving out of Ravnastua. Filming from dog sled is in Asebakte. Dog musher Børge Johansen from Karasjok driving dog with guests who are visiting Oskar on Ravnastua

 

Thanks to Alister Chapman, Stuart Robinson, Børge Johansen, Engholm Husky Lodge, Oskar Eriksen and all who were involved in this trip

 

Finnmarksløpet 2015

Luftfoto og bilder fra hundesleden til Ralph Johanessen

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken. Den gang var hundesporten for et lite knippe spesielt intresserte. I dag ser vi at hundesporten og løpet engasjerer tusenvis av mennesker. I 2001 ble Finnmarskløpet AS etablert, med en ansatt. Fra den gang har løpet blitt proffesjonalisert og kommersialisert fra å være et lite sportsarrangement til å bli landsdelens største idretts- og kulturarrangement. I 2015 stod 132 spann fra 15 forskjellige nasjoner på startstreken, fordelt på våre tre klasser.

Northern Lights. The land of the Northern Lights Finnmark. Norway

Nå er mørketiden er over i Karasjok

Nå er mørketiden er over i Karasjok. Og jeg har brukt mye tid til filming og fotografering på de mørkeste dagene vi har hatt her i nord. Det har biltt mange timer ute i kulden under nordlys og stjernehimmelen, noe som igjen har gitt meg mange fine fotoopplevelser. Kuldeperioden vi har her i Karasjok er bare helt topp for fotografering.Her kan dere se noe av det jeg har filmet og fotografert. Del gjerne filmen videre om du liker den.If you want to experience the Northern Lights. Then this is the place.Now the sun is back in Finnmark, after two months below the horizon. The dark season here in the north offers many great experiences, darkness brings forth many nice pictures.Musikk fra dexterbritain.co.uk.at's this item about? What makes it interesting? Write a catchy description to grab your audience's attention...

Litt av sommeren i Karasjohka 2015

Det har vært en spesiell sommer i Karasjohka

Det har blitt litt lite filming og fotografering denne sommeren, men her er litt av det som har festet seg på filmrullen fra Norges vakreste elv, Karasjohka. Det har vært en spesiell sommer i Karasjohka, det har vært mange opp og nedturer på grunn av at helsa min ikke har hengt helt med i det man har hat lyst til å gjøre i år. Og slik er det med det. Og Sverre Nymo har holdt ut med meg siden 24 juni, planen er at Sverre skal være dritt lei laksefiske før han reiser sørover og jeg prøve og bli lei Sverre, og bli lei Sverre kan bli meget vanskelig. God sommer.

Laksefiske i Norges vakreste elv, elva Karasjohka. Sommeren 2014

Elva karasjohka ligger i en eksotisk elvedal mellom Karasjok og Kautokeino i Finnmark.

Det har seg slik at jeg er blitt mer interessert i fotografering og filmingen enn hva jeg er i selveste laksefiske.

 

Vi har det utrolig koselig på de turene vi har hvert år. Må takke Jan Idar Somby og Sverre Nymo at de holder ut med meg og den filmingen og fotograferingen de må gjennomgå.

 

I filmen vil du se unike luftfilm fra Norges vakreste elv. Elva Karasjohka

 

Elva karasjohka ligger i en eksotisk elvedal mellom Karasjok og Kautokeino i Finnmark.

 

Elva Karasjohka renner ut i den mektige Tanaelva som har over tusen kilometer med lakseførende elver. Karasjohka har over åtte mil med lakseførende vassdrag. Elva byr på mer enn laks. Her finnes mange andre arter slik som harr, ørret, gjedde og abbor.

Fisket i elva Karasjoka er unikt, man forflytter seg med den tradisjonelle elvebåten som brukes i vassdraget.

 

Med på turen i år var Jan Idar Somby, Sverre Nymo og Jan Helmer Olsen,

Foto og redigering er gjort av Jan Helmer Olsen

 

 

 

 

 

 

 

Please reload